Hier is het mee begonnen.

E-sky Honey Bee King II helicopter

Mijn eerste hely, de E-Sky king 2 was een 3D hely die ook wel leuke stunts kon uitvoeren zoals rollen en lopings maken, ze hebben bij mij wel eens een rol gemaakt ,maar dan was dat wel per ongeluk en koste meestal wel weer onderdelen. Ik heb heel veel geoefend met deze heli, vooral het hooveren want om alleen dit voor elkaar te krijgen ben ik er toch wel een paar weekjes mee bezig geweest.

Voor weinig geld een leuke start om het hooveren en vliegen een beetje onder de knie te krijgen en de onderdelen zijn goed betaalbaar.

E-sky Honey Bee King 2

Hype Relax (ep) Om wat meer vertrouwd te raken met de zender en vliegbeweging heb ik een electro zwever gekocht. Dit is een stuk gemakkelijker om het vliegen te leren omdat het allemaal wat rustiger beweegd en je wat meer tijd hebt om te reageren.Met deze zwever heb ik leren vliegen. Hij kon op de kop vliegen en had een goed zweefvermogen.De spanning word geleverd door een lipo accu met 3 cellen 11,1 v 2400mAh en geeft 10 minuten vliegtijd max belast, door wat termiek op te zoeken en dan de motor uit te zetten kun je veel langer vliegen op een accu lading.

Hype Relax gemaakt van Elapor

De Magister van Multiplex (ep) is een mooi toestel, dit model komt heel dicht in de buurt van de Chesna. Toen ik dit toestel zag staan was ik meteen verkocht. Het toestel is gemaakt van Elapor (een soort tempex) met een electro aandrijving. De Magister is een toestel om rustig wat mee rond te vliegen en geen gekke kapriolen mee uit te halen. De spanweite is 1,84 mtr en weegt rond de 3 kg, de vliegtijd is ongeveer 4 minuten op en nimh accu paket wat wel erg kort is.

De Calmato sport 40

Een ARF toestel van Kyosho met de vleugel aan de onderzijde (laagdekker). Het is een zeer makkelijk te vliegen toestel die door het grote vleugeloppervlak een heel goed zweefvermogen heeft. Jammer dat deze toestellen oven een slechte folie beschikte en dit is dan ook het enige wat er eigenlijk niet goed aan was. Met een 7.5 cc motor is het een toestel wat lekker vliegt en waar je leuke dingen mee kunt doen. Het toestel heeft rolroeren (ailerons) weegt ongeveer 3.5 kg en haalt snelheden van toch wel 120km per uur. Door het goed zweefvermogen kan dit toestel ook zeer langzaam vliegen, wat het landen weer makkelijk maakt.

Calmato sport 40

Skystar 2 met een 6,5 cc brandstof motor compleet gemaakt van abachie met een stevige folie erop. Dit is een toestel wat werkelijk geweldig vliegt super gemakkelijk te besturen is en door het grote vleugel oppervlak bijna stapsvoets te vliegen is en heeft een goed zweefvermogen wat landen wel heel erg gemakkelijk maakt. Leuk om ook bij wat meer wind mee te vliegen want dan kun je hem echt stil laten hangen in de lucht. Ook rug vluchten zijn leuk ,een half metertje boven de grond op zijn rug is geen probleem voor dit toestel. Het is zeker niet de snelste, de vleugels worden met elastieken op hun plaats gehouden. Het voordeel is vaak minder schade bij een crash, het nadeel minder mooi en elastieken kunnen springen zeker in cobinate met brandstof.

Skystar 2 van Protech met 6,5cc OS Max

De eerste vlucht was geen succes, het is een ARF toestel en ik had het hoogte roer niet goed genoeg verlijmd en liet los. Een val van 60 meter hoogte was het gevolg. Wat schade aan de vleugel, hier was een mais stengel doorheen gegaan en de motor zat onder het zand. Verder viel de schade mee en na een paar uurtjes knutselen was hij weer vliegklaar.

Sky star 2 de eerste testvlucht

De Bucker Jungmeister kreeg ik van een clublid, het model gemaakt door de firma Balsa australia is een dubbeldekker met compleet ingedekte vleugels en een 10 cc Os Max motor met een resonantie uitlaat. Het toestel had enige schade en was niet vliegwaardig. Nadat ik het toestel een opknapbeurt heb gegeven, zoals nieuwe servo’s en wat lijmwerk heeft het niet meer gevlogen. Diverse Model piloten hebben geprobeert dit toestel te vliegen, maar is niet meer van de grond gekomen….Jammer..

Bucker Jungmeister

Het hely vliegen heeft een speciaal plekje bij mij en  heb ik een Raptor 50 Titan Se gekocht,deze moest nog geheel gebouwd worden. Het bouwen vind ik geweldig en binnen een korte tijd was het zover dat hij de lucht in kon. De gyro is een Futaba 401 met snelle digitale servo en de eerste vlucht was een succes ,alhoewel het -5 graden was buiten, wat was deze heli erg stabiel tegenover de E-sky King 2. Ondertussen heb ik ook flink geoefend op een vlieg simulator voor de Pc en hier heel wat hely’s aan gort gevlogen die dan toch niets kosten en na een crash staat er gewoon weer een nieuwe .De standaard motor van thunder tigre wordt behoorlijk warm en heb ik er een Hyper 50 van Os Max opgezet, leverd wat meer vermogen maar wel een benzine slurper. 8,5 minuut op een tank van 350 ml, de thunder tigre motor vloog 20 min. op een tank brandstof.

Raptor 50

Raptor 50 Titan SE

Vervolgens nog een leuk toestel overgenomen van iemand ,die dit vliegtuig al heel wat jaren op zolder had liggen, een echt oudje en weet nog steeds niet wat het nu precies is. Na de motor en de rest van het toestel te hebben nagekeken, nieuwe servo’s ontvanger en accu is hij de lucht ingegaan, wat snelheid houden bij het landen en in de lucht maar vliegt geweldig. Motor 10cc

Ik denk een Cap…..

Een bouw project van de club ,om de winter door te komen leverde dit toestel op. Boogy Woogy hebben we hem genoemd Balsa met een 6,5 cc Ervine Motor. Een klein race monstertje

Boogy Woogy Project

De Chesna 182 overgenomen van een clublid, een mooi toestel met wat schade die er na een opknapbeurtje toch weer behoorlijk uit ziet.

Chesna 182 met een OS Max 7,5 cc

Ecureuil As 355n van Eurocopter. Dit is een romp van Thunder tigre waar de Raptor 50 inpast. Na een paar uurtjes knutselen zit de romp om de heli heen en is een schaal hely geboren. Zo’n nieuw jasje doet wel wat. Ik heb er later nog navigatie verlichting ingezet.

Romp Ecureuil AS 355n Eurocopter

Longranger van Vario, dit is een schaal hely die ik van een clublid heb overgenomen en heb er nieuwe servo’s accu en ontvanger ingestopt alsook een nieuw jasje ,daar de oude lak behoorlijk aan het vervallen was, heb ik er met veel moeite nieuwe ruiten en een mooi jasje omheen gedaan. Het is naar mijn mening een mooi resultaat geworden.

Vario Longranger

Combat Copter is en gyrocopter van 1991 ontwikkelt door Airplaine Factorie Inc. usa, het is niet moeders mooiste maar wel heel appart om mee te vliegen. Ook deze heb ik van een clublid overgenomen en heb ik dus aan de verzameling toegevoegd.

Combat Copter (gyrocopter)

Jetranger 3 van Vario is een schaal hely die nog maar net aan mijn colectie is toegevoegd en niet geheel vliegklaar is. Veel onderdelen zijn van Graupner zoals ook de kop en op deze site kun je het bouwverslag nalezen, wat nog verder uitgewerkt moet worden.

jetranger met een 10cc Webra motor

Big Airwolf van Vario met een 23cc benzine motor, deze ben ik aan het bouwen en is er een bouwverslag  zoals ook de Jetranger een bouwverslag heeft.

Big Airwolf van Vario Benzine 23cc

 

 

De T-Rex 450s

Dit is het laatste model dat ik heb overgenomen, het is leuk om zo nu en dan even zonder al te veel mee te hoeven nemen te vliegen.

Er is dan niets gemakkelijker om even zo’n kleine hely te vliegen.

Allign heeft een goede en betrouwbare lijn van electro hely’s, van groot tot klein. Dit model is een wat oudere versie maar vliegt redelijk strak. Belt aangedreven en geschikt voor 3-D vluchten, al is dit niet zijn sterkste punt.

t-rex 450s 1

Kom gerust nog eens kijken, modelvliegers hebben nog al eens de neiging om steeds wat nieuws te kopen.

 


3 Responses to Foto modelletjes

 1. brandenburg schreef:

  mooie verzameling hoor :P

 2. adosoft schreef:

  Bedankt ,maar nog even wachten op die hely ,is nog niet klaar

 3. Jo Lenie Melanie en Ernst schreef:

  Hele leuke foto’s
  Nu nog wachten op de ooooh zo mooie zwarte heli! :-p

  Groetjes vanuit Kirchroa!

Heli Expo 2012 (press play)


Klik op de Banner


Weer in Volkel


Aktiviteiten kalender

augustus 2019
M D W D V Z Z
« apr    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

VirtuagirlUA-36140584-1